Vernieuwbouw Thialf

Na een indrukwekkende bouwperiode van 2 jaar heeft het vernieuwde Thialf stadion haar deuren in het najaar van 2016 weer geopend.

Bij Thialf is er gekozen voor vernieuwbouw. Dat betekende dat er gebruik werd gemaakt van de basis van het bestaande ijsstadion om een nieuw gebouw te creëren. Het betekende ook dat er tijdens het schaatsseizoen van 2015/2016 gewoon geschaatst kon worden.

In 2015 bestonden onze werkzaamheden uit het monteren van de nieuwe ring om het stadion en het leggen van de vloerplaten. Na het schaatsseizoen 2015/2016 gingen de werkzaamheden verder met het overpakken van het bestaande dak op de nieuwe constructie. Het bestaande dak werd hiertoe iets opgevijzeld waarna de oude constructie kon worden verwijderd.

Het Thialf stadion beschikt over een nieuwe schaatsbaan, inclusief de vernieuwing van alle installaties in de hal. Ook zijn er topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal gerealiseerd, en hebben alle ruimtes zicht op de ijsbaan, waardoor de topsport nog meer centraal staat.

Project Kenmerken

circa 1.300 ton staal

Heddes Bouw & Ontwikkeling

Heerenveen

Heeft u een soortgelijk project?