?>

Het Platform Utrecht (± 1.275 ton)

07 mei 2018

Het Platform Utrecht   (± 1.275 ton staal)

In Utrecht (naast station Utrecht Centraal) wordt bovenop het nieuwe bus- en tramstation Het Platform gebouwd. Het betreft hier een complex staalbouwproject waarvoor wij met onze opdrachtgever samen zoeken naar innovatieve en slimme oplossingen. In totaal leveren en monteren wij ca. 1.275 ton staal, 13.500 m² kanaalplaatvloeren en 5.000 m² staalplaatbetonvloeren.

Inmiddels is het staal voor de onderbouw geleverd en gemonteerd en zijn we nu bezig met het aanbrengen van de staalplaatbetonvloeren. In week 24 wordt dan zoals het nu lijkt gestart met het staal ten behoeve van de hoogbouw.

Het concept van Het Platform gaat uit van een microcity: een gebied met een gemengde samenstelling van wonen, werken en voorzieningen binnen loopafstand. Deze voorzieningen zijn vrij toegankelijk. De bewoners delen faciliteiten die het gebouw biedt met elkaar zoals een gezamenlijk dakterras en binnentuin en met bezoekers uit de rest van de stad. Het Platform en het nieuwe bus- en tramstation eronder moeten in 2019 gereed zijn.

Opdrachtgever: Het Platform Bouw B.V.