?>

Nieuwe opdracht voor Hutten Metaal Staalbouw (750 ton)

20 oktober 2014

Theater en Wereld van Ontmoeting Emmen Hutten Metaal Staalbouw gaat het benodigde staal leveren en monteren voor het nieuwe theater in Emmen. Theater en Wereld van Ontmoeting zoals het project voluit heet, wordt aan de westzijde van het centrum van Emmen bij het Dierenpark gebouwd. Het project is onderdeel van het uitgebreide plan voor centrumvernieuwing in Emmen en vormt straks een markant punt in de skyline van Emmen.

Constructie
De constructie moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Zo wordt de constructie voor de Wereld van Ontmoeting (ca. 150 ton) gefabriceerd in uitvoeringsklasse 2 en wordt deze opgebouwd uit buiskolommen met stalen THQ-liggers. Hiertussen worden vervolgens kanaalplaatvloeren gelegd.

Het theater (ca. 600 ton) wordt gefabriceerd in uitvoeringsklasse 3 omdat het hier een ruimte betreft waar veel mensen bijeen komen. Vanwege grote overspanningen in deze zalen, worden spanten toegepast van 30 meter lang, 4 meter hoog en met een gewicht van ca. 15 ton per stuk.  

Het dak van het gehele theater en de Wereld van Ontmoeting wordt uitgevoerd met rondgewalste IPE- / HEA-liggers.

Kortom, een complexe en uitdagende klus voor ons bedrijf.

Opening
De werkzaamheden starten reeds dit jaar. Het staal voor Wereld van Ontmoeting wordt eind 2014 geleverd en het theater volgt vanaf begin 2015. Het nieuwe complex opent haar deuren in oktober 2016.